Vergoeding vanuit zorgverzekering mogelijk
Fit op Gewicht
  • Home
  • Over mij
  • Werkwijze
  • Tarieven
  • Informatie
    • Meest gestelde vragen
    • Vergoedingen
    • Recepten
    • Algemene Voorwaarden
  • Contact

Suikervrije chocoladecake

7/7/2017

0 Reacties

 
Ben je gek op chocolade, dol op cake, maar niet op de suiker? Dan moet je deze suikervrije chocoladecake eens proberen! Je maakt 'm in een handomdraai.
Foto
Ingrediënten:
  • 1 grote reep suikervrije pure chocolade*
    (bijv. Lovechock Raw Chocolate 93%)
  • 100 ml amandelmelk
  • 2 eieren
  • 1 vanillestokje
  • 125 gram amandelmeel
  • 50 gram geschaafde amandel
  • ½ theelepel zout
  • ½ theelepel bakpoeder

*Volg je geen suikervrij dieet? Gebruik dan een grote reep pure chocolade met minimaal 70% cacao.


Bereiding:
  1. Verwarm de oven op 170 graden.
  2. Smelt de chocolade met de amandelmelk in een steelpan.
  3. Als de chocolade is gesmolten haal je de pan van het vuur en laat je het geheel afkoelen tot kamertemperatuur.
  4. Haal het merg uit het vanillestokje en voeg dit, samen met de eieren, toe aan het chocolademengsel en roer goed door.
  5. Doe het amandelmeel, de geschaafde amandel, zout en bakpoeder in een kom en meng door elkaar.
  6. Voeg het chocolademengsel toe en mix tot een beslag.
  7. Vet een bakvorm of ovenschaal in en giet het beslag erin.
  8. Bak de cake in 25 tot 30 minuten gaar.
  9. Laat de cake afkoelen totdat de rand van de cake loslaat van de bakvorm en snijd in stukken.

Tip: Gebruik een satéprikker om te kijken of de cake gaar is en prik deze in het midden van de cake. Komt de satéprikker er droog uit? Dan is de cake gaar. Is de satéprikker nattig? Dan moet ‘ie nog even terug de oven in!
0 Reacties

Hartige muffins met ei en spinazie

7/7/2017

0 Reacties

 
Foto
Dit recept voor ei muffins is heerlijk bij het ontbijt of als tussendoortje. Het is een gezond recept en gluten vrij. Je kan de muffins zowel warm als koud eten.

Ingrediënten:
  • 4 eieren
  • Scheutje melk
  • 2 handjes spinazie
  • ½ paprika
  • ¼ courgette
  • Handje geraspte kaas
  • Peper en zout


Bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snij de paprika en spinazie en bak deze ongeveer 3 minuten in de pan.
  3. Snij de courgette in sliertjes en verdeel deze aan de rand van de vormpjes.
  4. Verdeel wat geraspte kaas over de bodem van de vormpjes.
  5. Verdeel daarna de paprika en spinazie over de vormpjes.
  6. Klop de eieren luchtig met een scheutje melk en breng op smaak met peper en zout.
  7. Verdeel het ei-mengsel over de vormpjes, vul ieder vormpje voor ongeveer 3/4 met ei.
  8. Bak de cupcakes ongeveer 20 minuten in de oven, totdat het ei gestold is.

0 Reacties

Mini Courgette-Pizza's

7/7/2017

0 Reacties

 
Foto
Zin in pizza, maar mag het wat gezonder? Probeer deze mini courgette-pizza’s eens!

Ingrediënten:
  • Olijfolie
  • 1 courgette, in plakjes van ca. een halve centimeter
  • Zout en peper
  • Tomatensaus
  • 1 bol mozzarella of geitenkaas, in stukjes
  • Italiaanse kruiden
  • Jouw favoriete pizzatoppings, zoals; verse basilicum, cherrytomaatjes, champignons, paprika, ui, spinazie.



Bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Wrijf de courgetteplakjes dun in met olijfolie aan beide kanten en breng op smaak met zout en peper.
  3. Leg de plakjes op een bakplaat bedekt met bakpapier. Doe hier een beetje tomatensaus op.
  4. Voeg jouw favoriete toppings toe. Zorg wel dat dit allemaal klein gesneden is. Vervolgens bedek je dit met de kaas en kruiden.
  5. Plaats de bakplaat in de oven en haal de mini-pizza’s eruit als de kaas is gesmolten.

0 Reacties

Chocolade Frambozen Cups

7/7/2017

0 Reacties

 
Foto
Heb je zin in iets lekkers en iets wat stiekem ook nog een beetje goed voor je is? Maak dan eens deze Chocolade Frambozen Cups!

Ingrediënten:
  • 150 gram zachte dadels zonder pit
  • 100 gram ontgeurde kokosolie
  • 60 gram pure rauwe cacaopoeder
  • 50 ml amandelmelk
  • 1 theelepel kaneel
  • Handjevol frambozen (vers of vriezer)


Bereiding:
  1. Smelt de kokosolie en giet deze daarna in je blender.
  2. Voeg alle overige ingrediënten, met uitzondering van de frambozen, in je blender en laat deze draaien totdat je een zachte chocolademix hebt.
  3. Plaats papieren cups in een muffinvorm.
  4. Doe de frambozen in de cups en giet hier de chocolade overheen.
  5. Zet de muffinvorm 30 minuten in de vriezer zodat de chocolade goed hard kan worden.

Smullen maar!



0 Reacties

Jachtschotel met zoete aardappel

7/7/2017

0 Reacties

 
Foto
Deze jachtschotel met zoete aardappel is makkelijk om te maken en is perfect als je zin hebt in een heerlijk wintergerecht. Het voorbereiden neemt ca. 15 minuten in beslag en de schotel heeft 20 minuten nodig om te garen in de oven.

Ingrediënten voor 4 personen:
  • 1 kilo zoete aardappelen
  • 400 gram runder- of kippengehakt
  • 2 uien
  • 1 paprika
  • 1 prei
  • 200 ml (rundvlees) bouillon
  • 2 appels (bijv. Jonagold)
  • 50 gram geraspte 30+ kaas
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 kruidnagelen
  • Nootmuskaat, peper en zout

Bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).
  2. Schil de zoete aardappelen, snijd ze in blokjes van ongeveer 3 x 3 cm en kook ze gaar in water met zout.
  3. Pel en snipper ondertussen de ui en fruit dit aan in wat olijfolie.
  4. Voeg het gehakt toe en bak dit mee. Breng het op smaak met peper en zout en de nootmuskaat.
  5. Was de prei en snij deze in plakjes. Snij de paprika in blokjes. Voeg deze bij het gehakt en bak kort mee.
  6. Voeg de bouillon, de laurierblaadjes en kruidnagelen toe en laat het geheel op een zacht vuur zo’n 20 minuten stoven.
  7. Giet de aardappelen af en stamp er een puree van. Je kunt de puree smeuïger maken met een scheutje melk. Breng de zoete aardappelpuree op smaak met peper en zout en zet apart.
  8. Snijd de appels in dunne plakjes.
  9. Verdeel het gehakte groentemengsel over een ovenschaal. Leg hierop de plakjes appel.
  10. Verdeel de zoete aardappelpuree over de ovenschotel.
  11. Garneer het gerecht met de geraspte kaas.
  12. Bak de jachtschotel in ongeveer 20 minuten goudbruin op 200 graden. De ovenschotel is klaar als het kaaslaagje mooi krokant is.

Eet smakelijk!

0 Reacties

Appelchips

7/7/2017

0 Reacties

 
Het is goed om chips en zoetigheid te laten staan en een gezonde snack te nemen. In dat geval is deze healthy appelchips dé oplossing!
Foto
Ingrediënten:
  • 2 appels (bijvoorbeeld Elstar)
  • Kaneel
  • 2 eetlepels citroensap per appel

Bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 100 °C. Bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Was de appels en verwijder het klokhuis met een appelboor. Snijd of schaaf de appels (met schil) in hele dunne plakjes.
  3. Doe de plakjes appel in een kom en meng dit met kaneel en citroensap. Zorg ervoor dat alle plakjes appel met een beetje kaneel bedekt zijn.
  4. Leg de plakjes appel op de bakplaat (probeer de plakjes niet op elkaar te leggen, je krijgt ze straks moeilijk los). Plaats de bakplaat in het midden van de oven, en verwarm dit 2,5 uur.
  5. Na 2,5 uur zijn de plakjes appel lekker knapperig geworden. Als jouw plakjes appel nog niet helemaal krokant zijn, haal ze dan evengoed uit de oven. Bij het afkoelen worden ze nog wat harder.

Je kunt de appelchips een paar dagen bewaren in een luchtdicht bakje.
0 Reacties

    Gezonde recepten

    Gezonde en makkelijke recepten voor een vitaal en fit leven. Verantwoorde recepten met veel fruit, groenten, vitamines en mineralen met minimale suikers en vetten.

    Categorieën

    Alles
    Glutenvrij
    Hoofdgerechten
    Lekkere Trek
    Nagerechten
    Snacks & Hapjes
    Suikervrij
    Taarten & Cakes
    Tussendoortjes
    Vegan
    Vegetarisch

    RSS-feed

    Aanmelden Nieuwsbrief

Abonneer
Copyright ©  2021 | Alle rechten voorbehouden
Praktijk Fit op Gewicht | Voedingsadvies & Gewichtsbeheersing Algemene Voorwaarden | Privacy Statement

Openingstijden:
Maandag: 9.30 - 12.30 uur
Dinsdag: 9.30 - 12.30 uur
Woensdag: 9.30 - 12.30 uur
Donderdag: 9.30 - 12.30 uur
Vrijdag: 9.30 - 12.30 uur
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten

Praktijk Fit op Gewicht
Windmolenstraat 96
5706 AS Helmond (Mierlo-Hout)
Telefoon: 06-22134776
E-mail: info@fitopgewicht.nl

Foto